Om meg

Erfaring og utdannelse

Jeg heter Marte Bergseng og er en entusiastisk bæremamma. Bæring har gjort enormt mye for mitt liv som mamma, både rent praktisk i hverdagen og for å ha det koselig.

Nå er jeg klar for å gi videre! Jeg har over 3 års bæreerfaring selv, og har i tillegg hjulpet mange med ulike bæretøy gjennom veiledning i babybutikk. For meg er det viktig å finne et bæretøy som er optimalt for barnet, samtidig som det er behagelig og fungerer godt for den som bærer.

Våren 2016 tok jeg erfaringen min videre og utdannet meg til bæreveileder hos School of Babywearing UK. Utdannelsen innebærer både en forståelse av barnets anatomi og utvikling, metoder for å lære bort på best mulig måte og ren fysisk kunnskap om hvordan man bruker ulike seler og knyter sjal.

Høsten 2017 gjennomgikk jeg og kurs hos Slingababy.

Følg meg gjerne som Bærehjelpen på Instagram. Der får du se hverdagen min som bæreveileder og tips og triks for å lykkes med bæringen din.

Hva er bæreveiledning?

En bæreveileder (eller Babywearing Consultant som det heter på engelsk) er en person med spesiell utdannelse innen bæring, som hjelper til med å lære bort bæring i mange ulike typer bæretøy. Mitt fokus som bæreveileder er å finne noe som fungerer for baby og bærers kropper og behov. Jeg har og fokus på ergonomisk bæretøy fordi dette er optimalt og mest behagelig både for barn og den som bærer.

I forkant av en veiledningstime avtaler vi gjerne hva du har behov for og ønsker hjelp med. Basert på tema, behov og babyens alder tar jeg med ulike bæreredskaper som elastisk sjal, vevd sjal, ringslynge eller ulike seler. Jeg tar og med en vektet bæredukke, som er fin å vise og øve med. Det er og anledning for meg å veilede i bruk av de/den bæreredskapene du måtte ha fra før, såfremt det er en type jeg er godt kjent med.

Du kan lese mer om priser og eksempler på temaer her.

Advertisements